Iata un preparat extraordinar de gustos si foarte usor de preparat: Barcute din cartofi cu cascaval.
Ingrediente Barcute din cartofi cu cascaval
8 cartofi mijlocii,
4 rosii,
100g cascaval,
50g frunze busuioc,
4 linguri smantana,
1 lingurita boia iute,
4 catei usturoi,
2 linguri unt,
sare, piper
Mod de preparare Barcute din cartofi cu cascaval
Cartofii se spala bine si se pun la fiert, in coaja, cu o lingurita de sare. Se lasa sa fiarba pe jumatate, se scurg si se lasa sa se raceasca. Se taie cartofii in jumatate, pe lung, si se scobesc cu o lingurita, lasand o margine de circa 0.5 cm. Din frunzele de busuioc se face un piure iar rosiile se curata de seminte. Miezul de la cartofii scobiti se amesteca cu smantana, se adauga boiaua de ardei, busuiocul si usturoiul pisat.
In cele din urma, se adauga rosiile taiate cubulete foarte mici, sare si piper, dupa gust. Jumatatile de cartofi se ung cu unt topit, se umplu cu amestecul de rosii si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 10 minute. Se scot, se presara cu cascaval ras si se introduc din nou la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Se servesc calzi.
Pofta Buna!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Pixabay.com