Aperitiv cu crenvursti de pui!

30 ianuarie 2011,

Ingrediente:
500 g faina de panificatie
20 g drojdie
1/2 lingurita sare
1 ou
2 linguri cu ulei (sau unt)
1 cana cu lapte (sau apa)
si 1 ou pentru uns


UMPLUTURA;
crenvursti de pui

Mod de preparare:
1. Facem un aluat de paine astfel: cernem faina intr-un vas si la mijlocul movilitei de faina dizolvam drojdia cu putin lapte cald; adaugam celelalte ingrediente cautand sa obtinem un aluat neted, uniform, omogen, elastic.
2. Lasam la crescut
3. Impartim aluatul in mici sfere; aplatizam fiecare sfera in forma ovala, asezam cate un crenvursti, rulam, strangand bine aluatul.
4. Asezam fiecare rulou in tava unsa cu ulei
5. La o distanta de 2 cm taiem cu o foarfeca de bucatarie fiecare rulou format (ca in foto), rasucind si asezand fiecare "petala" a florii in forma de cerc (se taie mai des sau mai rar in functie de cate petale vrem sa avem la floare)
6. Ungem cu ou batut cu putina sare
7. Dam la copt si servim  dat cu ketchup dulce
Sfat: e un aperitiv preferat de copii (mai ales cei mofturosi!) de servit dimineata  cu un pahar cu lapte
Sfat: dupa gust se poate lasa ruloul asa, netaiat si uns cu ou batut

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita