Iata o reteta cu iz oriental: Falafel (chiftelute de naut).
Ingrediente Falafel (chiftelute de naut)
-300g naut
-3 catei de usturoi
-o legatura de coriandru
-o legatura de patrunjel
-1 chilli
-4 linguri faina
-o lingurita bicarbonat de sodiu
-o ceapa mica
-sare-piper-ardei boia-chimen
-ulei pentru prajit
Mod de preparare Falafel (chiftelute de naut)
-acopera nautul cu apa si lasa-l la inmuiat peste o noapte.
-pune intr-un mixer, chilli-coriandru-patrenjel-usturoi-bicarbonat de sodiu-sare-piper-ardei boia-chimen-si faina…amesteca tot foarte bine.
-adauga ceapa si amesteca din nou.
-pune amestecul intr-o bol.
-acum pune nautul in mixer si amesteca-l foarte bine pana obtimen o textura foarte fina.
-pune pasta de naut peste amestecul preparat inainte.
-amesteca tot foarte bine.
-ungem mainele cu niste ulei.
-facem bilute mici rotunte si ii punem int-o tava.
-dupa ce terminam,prajim Falafel in ulei incins.
-lasam Falafel sa se prajeasca pana devine auriu.
-scoatem Falafel la scurs pe servetel de hartie.
-puteti servi Falafel cu maioneza,cu sos tahini,sau cu orez.
Se pot pune si seminte de susan deasupra.
Pofta buna.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com