Ultimele

Retete de Pasti: Pasca Poloneza

Retetele tale » Retete de Pasti: Pasca Poloneza
Pasca Poloneza

Andreiavd a trimis aceasta delicioasa reteta de Pasti: Pasca Poloneza.

 

Ingrediente Pasca Poloneza

Blatul:

– 1 pahar faina grau;
– 1/2 pahar zahar pudra;
– 1 ou;
– 1/2 pahar lapte dulce;
– 100 gr unt/margarina
– 3 linguri cacao;
– 1 plic praf de copt;
– 1 plic zahar vanilat.

Crema de branza:
– 500 gr branza de vaci sau mai mult, stoarsa bine de zer;
– 2 oua;
– 1 pahar zahar pudra;
– 1 plic zahar vanilat;
– 1 lingura faina(am pus vreo 3 linguri);
– 50 gr stafide

Mod de preparare Pasca Poloneza

Pentru blat – se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga cacao, oul, apoi laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza si trebuie sa aiba consistenta unei creme ceva mai groase.
Crema de branza – Branza se freaca cu zaharul pudra, zaharul vanilat si galbenusurile. Se adauga faina si stafidele si la sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se omogenizeaza compozitia amestecand usor, de jos in sus.
Asamblare: Intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina (eu pun hartie de copt), se toarna 2/3 din aluatul pentru blat si se niveleaza bine cu o spatula/lingura. Deasupra se aseaza toata crema de branza, se pune restul de aluat, bine intins sa acopere branza, si se da la cuptor la foc potrivit pana cand pasca se desprinde de marginile formei. Se scoate din cuptor si se lasa la racit foarte bine, se scoate din forma si se pune glazura de ciocolata.
Glazura: 100 gr ciocolata topita la bain-marie cu cateva picaturi de ulei, se omogenizeaza cu 50 grame unt si se pune peste pasca. Se lasa la intarit/racit.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:
Data articol: mai 2, 2024