Oanap85 ne incanta cu aceasta delicioasa reteta de post.
Ingrediente Cartofi natur cu sos ragu si pepene rosu murat
– 1 kg cartofi
– patrunjel verde
– pepene rosu murat
pentru sos:
– 250 gr legume *morcov *telina *patrunjel
-1 ceapa
– 50 ml ulei
– 50 ml vin alb sec
– 50 ml suc de rosii
– lamaie
– 1 foaie de dafin
25 gr faina grau
– 20 gr zahar
– un varf cutit piper macinat
– sare
Mod de preparare Cartofi natur cu sos ragu si pepene rosu murat
Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mai mari, se pun la fiert la foc mic cu putina sare.
sosul:
Legumele impreuna cu ceapa se rad pe razatoarea cu gauri mari, se calesc in 50 gr ulei timp de 2 minute la foc mic amestecand mereu ,apoi se adauga 1/4 l apa fierbinte si 1/2 lingurita de sare .Se lasa sa fiarba acoperit pana cand se inmnoaie legumele ,daca este necesar se mai adauga apa, dupa ce s-au inmuiat se trece totul prin sita, apoi se pune sosul inapoi in tigaie, se adauga foaia de dafin, faina frecata cu sosul de rosii, vinul si zaharul caramelizat separat intr-o tigaie si stins cu 2-3 linguri de apa fierbinte; se lasa pana se topeste si apoi se adauga piperul si 3,4 felii de lamaie fara coaja .Trebuie sa iasa cca 600 ml de sos, eventual se mai adauga apa sau vin, suc de rosii si se mai lasa sa fiarba 5 minute pana se leaga .
Dupa ce au fiert cartofii se pune sos ragu si patrunjel tocat, se serveste cu pepene rosu murat sau orice muratura doriti sau simplu .
Incearca si aceasta reteta video