Ultimele

Covrigei cu chimen

Retetele tale » Covrigei cu chimen
Covrigei cu chimen

Iata o reteta rapida de covrigei cu chimen. Poate fi alegerea perfecta pentru o gustarica, in locul celor din comert.

 

Ingrediente Covrigei cu chimen


250 g unt
250 g branza de vaci
100 g zahar tos
300 g faina
2 linguri seminte chimen
1 praf de sare
1 ou pt uns

 

 

Mod de preparare Covrigei cu chimen


Intr-un castron, se amesteca branza de vaci, zaharul cu untul si faina. Se adauga si un praf de sare si semintele de chimen.
Se amesteca bine, pana se incorporeaza untul, apoi se strange aluatul sub forma de bila si se tine la rece cam 30 minute.
Dupa minutele de racire, se presara blatul cu putina faina si se intinde din aluat o foaie de aprox 1 cm grosime. Decupam covrigeii cu o forma speciala, apoi ii intindem in tava de aragaz si ii ungem cu ou batut, presaram zahar tos si optional seminte de chimen.
Se coc 10 minute, in cuptorul incins, pana devin aurii.
Sunt ideali dimineata, serviti micutilor langa o cana cu ceai.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: iunie 27, 2022