Laly a trimis o alta reteta delicioasa, de toamna, cu prune.
Ingrediente
600 gr faina
300 gr zahar
750 ml lapte
150 gr unt
3 oua
1 esenta de lamaie
1 plic praf de copt
1 kg de prune
Mod de preparare
Punem faina intr-un bol mai mare. Adaugam zaharul si amestecam bine. Topim untul si il turnam peste faiana. Cu degetele amestecam bine pana vom obtine un aluat sfaramicios, din care vom pastra o cescuta. Peste aluatul ramas adaugam praful de copt, esenta, ouale, laptele si omogenizam bine. Spalam prunele si le desfacem in doua, apoi le punem la scurs. Tapetam o tava cu unt sau ulei si cu faina si turnam aluatul. Asezam prunele si presaram deasupra restul de aluat sfaramicios pe care l-am oprit. Introducem tava la cuptor la foc potrivit. Scoatem prajitura cand s-a rumenit frumos deasupra. Se taie dupa ce s-a racit complet. Pudram cu zahar pudra.