Un desert delicios, usor de preaparat: Briose cu dovleac.
Ingrediente Briose cu dovleac
200g dovleac,
2 oua,
100g UNT,
80g zahar,
200 g faina,
1/2 pliculet praf de copt,
1 pliculet zahar vanilat,
un praf de sare,
30g stafide
Mod de preparare Briose cu dovleac
Cureti dovleacul de coaja si de seminte si il tai bucati mici, apoi il pui la fiert intr-o oala cu o cantitate mica de apa, acoperit cu capac.Cand dovleacul este moale scurgi apa si faci un piure pe care-l lasi sa se raceasca.
Bati untul spuma cu zaharul si un praf de sare.Adaugi zaharul vanilat si ouale treptat, mixand continuu. Incorporezi treptat faina cernuta cu praful de copt si piureul de dovleac, iar la final adaugi stafidele.
Ungi si tapetezi cu faina formele de briose, torni compozitia si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute. Dupa ce s-au racit le scoti din forma.
Incearca si aceasta reteta video