Carmenica ne-a trimis o alta reteta delicioasa: Minciunele.
Ingrediente Minciunele
50 g unt
200 g smantana (iaurt)
doua galbenusuri
50 g zahar
o lingurita esenta de rom
cca 150 g faina
o lingurita rasa de praf de copt
o lingurita coaja de lamaie rasa
un praf de sare
400 ml ulei pt prajit
100 g zahar pudra
Mod de preparare Minciunele
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si rezulta un aluat fraged. Aluatul il lasam la odihnit 10 minute,apoi il intindem cu sucitorul,foaia trebuie sa aiba grosimea de jumatate de cm. Cu ajutorul unei role sau a unui cutit taiem in aluat ,fasii late de 2 – 3 cm si 6 – 8 cm lungime.
Fasiile rezultate se cresteaza 1 – 2 cm pe lungime in mijloc si introducem fiecaruia unul din capete prin taietura ,formand niste fundulite.
Intr-o craticioara incingem uleiul si prajim cate 3 – 4 fundulite (minciunele) ,pe ambele fete,pana capata culoarea aurie.
Se scot cu atentie,cu spumiera si se aseaza pe prosop de hartie pentru eliminarea surplusului de ulei.
Fundulitele ( minciunelele) se pudreaza cu zahar si se servesc caldute,insa nu-i o problema daca va raman cateva pentru a doua zi,dimineata se pot servi copiilor langa ceaiul de dimineata.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de internet123 de la Pixabay