Iata o reteta de rulou de pui cu morcovi tineri.
Ingrediente Rulou cu pui si morcovi tineri
Pentru aluat
300 ml apa calduta
500 de grame de faina
4 linguri pline cu ulei
1 praf de sare
1 lingurita otet
1 ou
1 lingura rasa de drojdie granulata (sau un cub de 25 grame drojdie proaspata)
1 conserva care sa aiba morcovi tineri
1 piept de pui
Mai trebiue
galbenus (sau ou) pentru deasupra
susan de presarat deasupra
Mod de preparare Rulou cu pui si morcovi tineri
Intr-un bol se pune faina, un praf de sare, drojdia, oul si lingurita de otet si se amesteca. Adaugam si apa calduta si incepem sa framantam aluatul adaugand treptat si uleiul. Se lasa la crescut intr-un loc calduros acoperit. Spalam pieptul de pui si-l taiem ca la snitele si se asezoneaza cu sare si piper.
Cand aluatul a crescut se intinde si se taie dreptunghiuri peste care se pune fasii de carne si un maorcovel si se ruleaza. Cand ati termnat aceasta operatiune se ung cu ou se presara susan si se pun in tava de cuptor in care am pus hartie de copt. Se coc la 180 gr 20 de min. Se pot servi calde cu sos de rosii cu usturoi si busuioc.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video