Andreea Antohe a trimis o alta reteta deliciosa: Chec / Pandispan.
Ingrediente Chec / Pandispan
350g zahar
300g faina
7 oua (tinute 1-2 ore la temeparatura camerei, pentru a nu se taia compozitia)
3 plicuri zahar vanilat
5 picaturi esenta rom
5 picaturi esenta vanilie
2 picaturi esenta portocale
4 linguri cacao
10 linguri ulei
200 g nuca
Mod de preparare Chec / Pandispan
Se separa albusul de galbenus.
Albusul se bate cu mixerul pana devine spuma dupa care se adauga treptat zaharul, esentele si zaharul vanilat.
Galbenusul se freaca cu cele 10 linguri de ulei (treptat), dupa care se adauga peste spuma de albus. Dupa ce se amesteca cele doua compozitii se adauga treptat faina si se amesteca usor cu o lingura (nu cu mixerul).
Compozitia se adauga in tava (in care am pus hartie de copt) si se opreste o cantitate mica care se amesteca cu nuca si cacao. Compozitia cu nuca si cacao o adaugam in tava si amestecam usor cu o lingura circular pentru a crea un mic ornament. Se mai adauga nuca deasupra compozitiei din tava dupa care se baga la cuptor, la foc mic, timp de aproximativ 20 min. Dupa ce se scoate din cuptor ornam cu putin zahar pudra.
Incearca si aceasta reteta video