Iata o reteta delicioasa de tarta cu branza, trimisa de Mirela Murat.
Ingrediente Tarta cu branza
Faina=250g
Oua =4 buc
Unt=125g
Branza=250g (orice tip de branza)
Bacon =250g (dupa posibilitati ,puteti inlocui cu diferite tipuri de sunculita)
Piper, sare, ceapa verde si optional 2 linguri de smantana
Mod de preparare Tarta cu branza
Am pregatit aluatul din faina, unt, un ou si putina apa. L-am lasat la frigider 20min. Am intins apoi o foaie de aproximativ 5mm (se poate si mai groasa) si am pus-o intr-o tava rotunda la cuptor pentru cateva minute (5-10 min.). Se racoreste apoi si se adauga stratul de bacon putin rumenit, branza amestecata cu restul de oua, putina smantana daca aveti, sare ceapa verde taiata fin, piper. Se coace 30 min. la cuptor la foc mediu si se lasa la racit pana in momentul servirii.
Intrucat este iarna si ceapa verde este scumpa, eu am folosit partea verde de la ceapa uscata care a incoltit. Imi place la aceasta reteta ca nu trebuie ingrediente pretentioase ci doar adaptam ce avem prin frigider.
Incearca si aceasta reteta video