Antohe Cristina-Elena ne-a trimis aceasta delicioasa reteta de dovlecei umpluti cu branza.
Ingrediente:
4 dovlecei potrivit de mari
2 oua
300 g telemea
100 g cascaval
1 lingura de gris
marar, piper si sare dupa gust
1/2 lingurita de chimen
Mod de preparare
Se taie dovleceii in doua pe lung si se dau apoi in cateva clocote in apa cu sare. Cat se racesc se prepara compozitia formata din telemeaua data pe razatoare, ouale batute,gris, piper, marar si chimenul pisat putin pentru a-i activa aromele. Se gusta de sare si se adauga dupa gust. Umplem dovleceii si le aseazam in tava tapetata cu hartie de copt.
Le dam la cuptor pentru 40-50 min. Cand sunt aproape gata, se rade cascavalul peste ele si se mai lasa 2-3 minute. Se pot servi calde, dar la fel de bine merg si reci. Pofta buna!