Ultimele

Retete de Sarbatori: Cozonac Bounty

Retetele tale » Retete de Sarbatori: Cozonac Bounty
Cozonac Bounty

Iata o reteta interesanta de cozonac: Cozonac Bounty.

 

 

Ingrediente Cozonac Bounty

Pentru aluat:

375 g faina (+aprox.200-300g),
125 ml lapte caldut,
60g unt moale,
1 cubulet de drojdie,
3 oua,
100g zahar,
esenta de vanilie,
4 batoane mari de Bounty sau 8 mici.

Pentru decor:
un galbenus pentruuns,
100 g ciocolata,
75 g frisca lichida,
nuca de cocos.

 

Mod de preparare Cozonac Bounty

1. Bate albusurile spuma.

Adauga zaharul si bate din nou. Pune galbenusurile, esenta de vanilie, laptele, untul, faina – am cernut-o de 2 ori, si drojdia inmuiata in apa calduta.

Eu am folosit un pliculet de drojdie uscata de la Dr. Oetker… Din toate aceste ingrediente framanta un aluat-daca e prea moale, adauga vreo 200-300 g faina, pana cand vei putea sa-l modelez isi sa-l framanti …vreo 20 minute. pana la spargerea primei basici de aluat!
L-am lasat la loc cald, la crescut cam o ora…pana si-a triplat volumul…

2. Am impartit aluatul in doua. Pe urma dintr-o bila, am facut doua. Cand am vazut ca s-a facut aluatul cat casa, mi-am zis sa profit si sa mai fac un cozonac… cu nuca.
Asa… revenim la Bounty… am intins prima foaie din aluat exact pe masura tavii mele de chec, iar peste ea am asezat frumos ciocolatele Bounty, peste care am pus cea de-a doua foaie si am indesat-o frumos pe margini, ca sa iasa uniform.

3. L-am uns cu galbenus si am bagat tavile in cuptorul preincalzit la 160 de grade. Dupa aprox. 30 de min. au fost gata.

Cozonacul cu nuca… Am facut umplutura din 200g de nuca macinata, 200 de zahar praf, o lingurita de coaja de portocala si 100 ml de frisca lichida… le-am pus pe toate pe foc, le-am amestect si le-am lasat sa dea un clocot. Apoi, am lasat la racit…

Am intins foaia de aluat ramasa si ma gandeam cum sa fac sa nu iasa umplutura in straturi subtiri, ci sa iasa toata, sa ne saturam de nuca…si-n copilarie mancam miezul cu nuca, il rontaiam de pe coaja si le lasam asa…cojite, pe farfurie, hi,hi,hi…n-am mai intins umplutura pe toata suprafata aluatului, ci am lasat-o pe toata intr-un loc si a ramas toata in mijloc, cum am vrut. Am inceput sa rulez…o data…din cealalta margine am facut franjuri si le-am dat peste partea rulata…Si gata! Cu greu am pus rulada in tava, am uns cu galbenus si am dat la cuptor impreuna cu cozonacul Bounty.

I-am scos deodata…i-am lasat la racit, apoi m-am apucat de ciocolata ca sa imbrac cozonacul Bounty.

Am pus 100 g ciocolata la topit, impreuna cu o lingurita de margarina, am turnat 75 ml de frisca lichida si cand s-a topit toata ciocolata, am turnat-o peste cozonacul Bounty. Am presarat nuca de cocos din belsug si gata!

 

Incearca si aceasta reteta video

foto: Depositphotos.com

Data articol: decembrie 24, 2024