Iata un desert preparat in casa, foarte usor de pregatit care poate fi servit si pe post de gustare la serviciu sau la scoala: Colac cu ciocolata.
Ingrediente Colac cu ciocolata
300 g faina
1/2 praf de copt
150 g zahar
1 praf de sare
1 lingura otet
50 g unt
100 g kefir
esenta de portocale
2 galbenusuri
100 g ciocolata amaruie
Mod de preparare Colac cu ciocolata
Faina o amestecam cu sarea, facem o gaura in mijloc,adaugam praful de copt dizolvat in otet, adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul, esenta de portocale si incepem sa framantam adaugand treptat kefirul. Framantam o coca pe care o invelim in folie alimentara si dam la frigider 30 min.
Ciocolata o dam prin razatoare. Untul moale il amestecam cu 1 lingura faina. Intindem coca intr-o foaie si o ungem cu untul, deasupra adaugam ciocolata si rulam,
Unim capetele formand un colac, cu un cutit trecut prin faina taiem felii de cca 2-3 cm, (dar nu de tot) feliile le invartim (va iesi ca o floare).
Ungem cu 1 ou batut cu o lingura de ulei si dam la cuptorul incalzit la foc mediu pana se rumenste frumos.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com