Iata o ingenioasa reteta cu dovlecei: Turnulete de dovlecei si branza.
Ingrediente Turnulete cu dovlecei si branza
Dovlecei, branza rasa, sare, piper, marar si ulei pentru prajit. Cantitatile difera in functie de preferinte.
Mod de preparare Turnulete cu dovlecei si branza
Dovleceii se spala temeinic si se taie in rondele cu o grosime de 1 cm. Se sareaza, pipereaza si se lasa intr-un castron, sa elimine apa. Stergem cu un prosop de hartie absorbanta fiecare felie de dovlecel, apoi se rumesc pe gratar, pe ambele parti.
Se incepe apoi montarea turnuletelor turnuletele: o felie dovlecel, branza rasa, marar tocat, iarasi dovlecel, iarasi branza si tot asa. In varf ornam cu ceva colorat: morcov, rosie sau chiar marar.
Acest preparat este bun atat cald cat si rece si se poate servi cu mujdei de usturoi sau salata de vara (rosii, castraveti, ceapa, ardei).
Sa aveti pofta!
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Bruno /Germany de la Pixabay