Sunt familii in care se mananca pizza macar o data pe luna. Si daca tot apelati la acest produs cu origini italiene, puteti sa o faceti in casa, pentru a avea controlul ingredientelor si a condimentelor. Iata cum sa prepari Pizza de casa.
Ingrediente Pizza de casa
(pentru un aluat pentru tava de aragaz)
1 ou, un pahar de lapte (cam 150-200 ml), 1/2 cub de drojdie, un pahar de bere, sare, faina cat cuprinde
Mod de pregatire Pizza de casa
– se face mai intai maiaua din drojdie si lapte caldut.
– in vasul de framantat se adauga putina faina (se face ca un crater) in care se pun oul, maiaua, sare si berea. Se framanta bine si se adauga treptat faina pana se ajunge la consistenta dorita.
– se lasa putin aluatul sa se odihneasca, apoi se intinde, se tapeteaza tava cu faina si se asaza blatul.
– toppingul e dupa preferinta: sos de rosii, cascaval ras, ciuperci, ardei gras rosu, carnati, bacon, masline, apoi putin cascaval ras deasupra.
Se lasa cuptor pana cand este gata (in functie de puterea cuptorului), aproximativ 20 minute.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com