Ultimele

Negresa cu aroma de cafea

Retetele tale » Negresa cu aroma de cafea

Iata o reteta de negresa cu aroma de cafea.

 

Ingrediente Negresa cu aroma de cafea

300 gr faina
5 oua
300 gr zahar
200 gr unt
150 ml lapte
4 linguri cacao
1 lingurita si jumatate de cafea solubila
2 linguri rom
2 pachetele zahar vanilat
1 plic praf de copt
1 praf de sare

 

 

Mod de preparare Negresa cu aroma de cafea

Intr-o cratita, amestecam laptele cu zaharul, pudra de cacao si cafeaua solubila. Punem pe foc si lasam pana da in clocot. Lasam 2-3 minute compozitia sa fiarba la foc mic, pana incepe sa se ingroase ca o smantana mai subtire. Dam deoparte si continuam sa amestecam pana ramane calduta.
Separat frecam untul taiat cubulete cu un praf de sare. Adaugam untul in crema de cacao lingura cu lingura, pana se incorporeaza tot. Adaugam apoi galbenusurile,romul,apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt.La sfarsit incorporam albusurile batute spuma impreuna cu zaharul vanilat,eu am pus bourbon.
Tapetam cu ulei si faina o tava rotunda. Turnam compozitia si apoi o introducem in cuptorul preincalzit,circa 45 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca si apoi putem felia prajitura.

Data articol: noiembrie 13, 2014