Iata reteta sanatoasa de ciorba de miel de pe masa de Paste.
Ingrediente:
– bucati de carne de miel ca pt ciorba
– o bucata mica de telina
– 2 morcovi
– o radacina de patrunjel
– o radacina mica de pastarnac
– un gogosar rosu
– 2 rosii
– o ceapă
– suc de rosii
– 500 de ml de borş
– o legătură de leuştean
– o legatura de patrunjel
– o legatura de stevie
– sare si piper dupa gust
– taitei de casa (din faina cu ou)
Mod de preparare:
Se spala bine bucatile de carne de miel in cateva ape (apa rece), pana ramane curata apa pe ele, apoi se lasa 15 minute in apa cu otet (3 parti apa la o parte otet) cat se le acopere, pentru a scoate mirosurile neplacute. Se pun apoi la fiert in apa si se spumuieste bine dupa ce incepe sa fiarba, apoi se pun legumele taiate marunt si sucul de rosii dupa care se lasa sa fiarba cam 60 min, la foc mic. Oala va fi acoperită cu un capac. După trecerea celor 60 de minute se va adăuga borsul si apoi se mai da un clocot, dupa care se adauga sare si piper dupa gust si taiteii de casa (facuti din faina si ou) si se mai lasa sa fiarba putin pana fierb si taiteii (pana se ridica taiteii la suprafata) si apoi se pun verdeturile taiate marunt si se acopera la loc cu un capac si gata..se da deoparte de pe foc si se tine calda pana in momentul servirii (dupa ce se mai raceste, daca se alege grasime la suprafata, se scoate din oala acea grasime si apoi se consuma ciorba).
Se consuma cu ardei iuti proaspeti sau cu ceapa verde, dupa preferinta.
Pofta buna! 🙂
Ciorba de miel cu taitei de casa