O idee potrivita pentru mesele de sarbatoare si nu numai: chec marmotat.
Ingrediente Chec marmorat
6 oua
6 linguri ulei
1 cana faina
1 cana zahar
1 plic praf de copt
esenta de rom
zahar vanilat
coaja de lamaie
Mod de preparare Chec marmorat
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma,se adauga zazarul si se mixeaza pana la topirea acestuia. Frecam galbanusurile cu uleiul. Incorporam galbenusurile in albusuri, adaugam esenta de rom, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de copt si faina in ploaie. Tapetati o forma de copt cu hartie cerata turnati 3 sferturi din compozitia obtinuta, iar in cea ramasa adaugati 2 linguri de cacao dupa care se toarna si aceasta. Se amesteca cu un betisor sau o furculita sa obtinem un chec marmorat.
Se da la cuptor pana trece testul scobitorii.
Incearca si aceasta reteta video