Iata un aperitiv de origine italiana simplu de făcut si la indemana oricui, gustos, sanatos, este si de post si nici nu ingrasa: Bruschetta con pomodoro.
Ingrediente
pentru o portie:
• 2 felii de pâine
• 1 roșie
• 2 căței de usturoi
• 2 linguri de ulei de măsline
• sare și piper dupa gust
Mod de reparare:
Prăjiți pâinea toast în cuptor sau pe plită (se poate folosi și toasterul dacă nu aveți cuptor sau plită la îndemână – eu am folosit toasterul). Pâinea trebuie prăjită la foc iute, până devine aurie și crocantă.
Se taie roșia în două si se toacă în cubulețe mici.
Se freacă feliile de pâine prăjită cu un cățel de usturoi (zdrobiți cățelul de usturoi cu un cuțit înainte ca să își elibereze aroma mai bine), iar celalalt catel de usturoi se taie marunt la cutit.
Se ung feliile cu ulei de măsline din belșug. Ca să meargă mai repede și să fie uniforme, ungeți-le cu o pensulă.
Puneți roșiile cubulețe peste și catelul de usturoi maruntit.
Asezonați cu sare și piper dupa gust. Se mai poate pune busuioc proaspat, oregano etc. – depinde de preferinte.
Bruschettele se servesc calde, imediat după preparare ca să rămână pâinea crocantă și să nu se înmoaie de la roșii.
Pofta buna!! 🙂