in ciclul „Desertul copilariei” va prezentam cele mai bune retete ale celebrelor cornulete fragede.
Cornulete fragede # Reteta 1
Ingrediente Cornulete fragede
1kg de faina
2 cani ulei
1 cana apa
300g rahat
1 lingura de zahar
1 plic drojdie solubila
un praf sare
Mod de preparare Cornulete fragede
Se dizolva drojdia in cana de apa, pe care o incalzim. Adaugam sarea, zaharul, uleiul si faina. Se framanta un aluat tare. Se lasa la dospit cam 30 minute. Se intinde o foaie subtire; din care se taie triunghiuri; se asaza pe fiecare triunghi cate o bucatica de rahat apoi se ruleaza. Se coc la foc mic pentru 15-20 minute. Le pudram cu zahar si le putem servi in orice perioada fiind o reteta buna si pentru cei care tin post si doresc totusi ceva dulce!
Pofta buna!
Cornulete fragede cu untura # Reteta 2
Reteta de la VERONICA22
Ingrediente Cornulete fragede cu untura
500 gr untura
1 kg de faina
10 linguri de apa
100 gr zahar
5 linguri de otet
rahat pentru umplutura
dulceata pentru umplutura
zahar pudara pentru pudrat cornuletele
Mod de preparare Cornulete fragede cu untura
Faina se amesteca cu untura. Adaugam apa, zaharul si otetul si framantam aluatul pana la omogenizare,nu mai mult.
Impachetam apoi aluatul in folie de plastic si-l dam la rece.Ideal ar fi sa-l lasam 24 de ore.
Se scoate apoi,se portioneaza in asa fel ca din fiecare bila de aluat sa ne iasa o foaie rotunda de marimea unei farfurii intinse. Se taie aluatul in triunghiuri,se adauga umplutura si se ruleaza spre varful triunghiului.Coacem cornuletele la 200-220 grade.Cand sunt reci se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!
Cornulete fragede bicolore # Reteta 3
Reteta de la VERONICA22
Ingrediente Cornulete fragede bicolore
Aluat alb:
250 gr faina
130 gr untura
30 gr zahar
80 ml apa
1 plic praf de copt
Aluat cu cacao:
250 gr faina
3 linguri cacao
80 gr zahar
150 gr untura
80 ml apa
1 plic praf de copt
Mod de preparare Cornulete fragede bicolore
Untura se amesteca bine cu faina.Adaugam zaharul,apa praful de copt si cacaua in aluatul cu cacao.Se framanta bine dupa care se lasa 1-2 ore la rece in frigider.
Intindem foi de aceeasi marime din ambele aluaturi(eu prefer cercuri pe care apoi le tai in raze)care apoi se suprapun. Pe fiecare portie de aluat se pune umplutura preferata si se ruleaza de la margine catre varful triunghiului.
Se coc la foc mediu. Cat sunt calde se trec prin sirop si apoi prin nuca de cocos sau se pot lasa si simple.
Pofta buna!
Cornulete fragede cu rahat # Reteta 4
Reteta de la Laly.
Ingrediente Cornulete fragede cu rahat
-1 kg faina
-2 cani de ulei
-1 cana apa
-300 gr rahat
-1 lingura zahar
-1 plic drojdie uscata
-un praf de sare
-zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare Cornulete fragede cu rahat
Se amesteca drojdia, sarea si zaharul cu apa calduta. Se adauga uleiul si faina si se framanta un aluat potrivit de tare. Se lasa la dospit 30 de minute, intr-un loc cald.
Se intinde o foaie subtire, din care se taie dreptunghiuri, fie triunghiuri. Se asaza pe fiecare triunghi cate o bucata de rahat si se ruleaza. Se coc la poc potrivit in tava tapetata cu hartie de copt, pana se rumenesc usor.
Pofta buna!
Cornulete fragede cu nuca # Reteta 5
Reteta de la bktalina
Ingrediente Cornulete fragede cu nuca
400 gr untura
250 gr zahar
2 galbenusuri
8 linguri lapte
un praf de copt
faina cat cuprinde
nuca macinata
Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca
Se amesteca toate ingredientele pana se face o coca suficient de tare pentru modelare, se modeleaza in palma bastonase de marimea unui deget, se tavalesc prin albus de ou batut apoi prin nuca pisata si se da forma de semiluna si se pun in tava. Se tin la cuptor 30 minute.
Pofta buna!
Cornulete fragede cu osanza # Reteta 6
Reteta de la miclescumirela
Cornulete fragede un desert pe care nu il adoram, stiam ca atunci cand este vorba de cornulete trebuia sa coacem toata ziua si sa migalim la ele mici mici mici. De mancat se mancau imediat. Dar iata ca am cautat prin caietele mamei si am facut si eu o tura, parca nu au fost asa migaloase cum imi aminteam eu.
Ingrediente Cornulete fragede cu osanza
1 ou
1 pachet de margarina
2 cani de osanza
1 lingura de otet
1 cana de sifon sau apa minerala
25 g taic frecat putin cu sare faina cat cuprinde pentru un aluat nelipicios
Umplutura :
1 borcan de gem de prune
miez de nuca macinat
1 lingura de cacao
Mod de preparare Cornulete fragede cu osanza
Framantam aluatul bine si apoi il punem la frigider pentru o ora. Intindem foarte subtire aluatul si il taiem patratele pe care le umplem cu rahat sau amestec de gem, nuca si cacao.
Pofta buna!
Cornulete fragede cu dulceata # Reteta 7
Reteta de la VERONICA22
Ingrediente Cornulete fragede cu dulceata
1 kg de faina
250 gr margarina
2 oua
100 gr zahar
15 gr drojdie
200 ml smantana
200 gr lapte
coaja de la o lamaie
dulceata de prune si dulceata de cirese
zahar pudra
Mod de preparare Cornulete fragede cu dulceata
Faina, margarina si coaja de lamaie se amesteca bine.
Incorporam zaharul, smantana, laptele caldut, drojdia dizolvata cu o lingura de zahar si ouale.
Framantam un aluat bine lucrat, pe care il lasam sa se odihneasca 20-25 min.
Impartim aluatul in bucati cam cat un ou mai mare din care intindem foi rotunde pe care le taiem in forma de triunghiuri. Punem dulceata la baza triungiului apoi rulam.
Coacem la foc mediu si apoi le pudram cu zahar pudra.
Pofta buna!
Cornulete fragede cu nuca si marmelada # Reteta 8
Reteta de la Laly
Ingrediente Cornulete fragede cu nuca si marmelada
-500 gr faina
-25 gr drojdie
-3 linguri de zahar
-150 gr margarina
-1 ou
-un praf de sare
-1 fiola esenta de rom sau vanilie
-100 ml lapte
-300 gr marmelada
-150 gr miez de nuca macinat
-1 ou pentru uns
-3 linguri zahar pentru decor
Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca si marmelada
1. Frecam drojdia cu zaharul pana obtinem o pasta omogena. Cernem faina intr-un castron, iar in mijloc facem o adancitura in care punem treptat oul batut cu sarea, drojdia, esenta si laptele caldut. Framantam bine aluatul adaugand margarina topita si lasam aluatul la cald 45 de minute sa creasca.
2. Impartim aluatul in 5 bucati egale, pe care le intindem pe masa presarata cu faina, sub forma unor cercuri groase de 7-8 mm. Cu un cutit trecut prin faina (sa nu se lipeasca de aluat),taiem cercurile in 8 triunghiuri egale.
3. Intr-un castron amestecam marmelada cu nuca macinata. Punem cate o lingurita de amestec la baza fiecarui triunghi si le rulam. Le asezam in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt. Le lasam la dospit circa 20 de minute.
4. Ungem cornuletele cu oul batut si le coacem pana se rumenesc usor deasupra (circa 25 de minute) la foc mijlociu. Cand le scoatem din cuptor le ungem din nou cu ou si le presaram cu zahar.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video