Va prezentam o delicioasa reteta de Pui la cuptor cu cartofi.
Ingrediente Pui la cuptor cu cartofi
un pui intreg
2 lingurite rozmarin
ulei
1/2 kg cartofi
4catei de usturoi
sare si piper
Mod de preparare Pui la cuptor cu cartofi
Cuptorul se incalzeste la 200 °C. Puiul se spala si se parleste putin, sub pielea lui se introduc o parte din cateii de usturoi se asaza in tava si se stropeste cu ulei . Apoi se da cuptorul , la 230 °C, pentru 10 minute, apoi se scade la 190 °C, se lasa inca 35 minute. In acest timp, cartofii se curata, se taie in bucati si se pun intr-un bol, se amesteca cu usturoiul pisat, rozmarin, sare, piper si putin ulei si se pun in tava din cuptor, in jurul puiului. Se mai lasa intre 45 minute – 1 ora. Se serveste cu acritura.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com