Pentru desert va propunem o reteta deosebita care nu este nici greu de preparat: Choux a la creme. Pofta buna!
Ingrediente Choux a la creme
Aluat: 1 cana faina, 1 pachet de unt, 1 cana lapte, 2 linguri zahar, 4 oua, sare dupa gust
Crema: 1 cana zahar, 4 linguri faina, 3 cani lapte, 4 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 2 linguri cacao, 1 lingura de unt, 1 ciocolata cu lapte pentru ornat, 200 ml frisca lichida
1 cana=250 g
Mod de preparare Choux a la creme
Laptele se pune la fiert impreuna cu untul, zaharul si sarea. Cand a dat in clocot, se pune toata faina deodata si se amesteca repede cu o paleta, pana ce coca se dezlipeste de pe peretii si de pe fundul vasului.
Se ia de pe foc si se amesteca in continuare, pana ce aluatul s-a racorit.
Se adauga ouale, unul cate unul, amestecandu-se dupa fiecare ou, pana ce acestea s-au incorporat complet. Aluatul astfel preparat trebuie sa fie potrivit de moale.
Se pune aluatul intr-n pos (eu l-am confectionat din carton sub forma unui cornet si am lipit o bucata de panza mai tare). Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt am format gogoselele distantate la circa 4 cm una de cealalta si le-am copt la foc potrivit aproximativ 30 minute.
Dupa ce s-au copt, se lasa sa se raceasca, se taie pe jumatate si se umplu cu crema de ciocolata.
Crema se prepara astfel: se fierbe laptele cu zaharul vanilat. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand obtinem o crema alba. Adaugam treptat faina si cacaoa. Adaugam laptele fiert, amestecam bine si punem la foc mic amestecand continuu, pana se ingroasa ca o budinca.
Adaugam untul si amestecam. Cu aceasta crema se umplu gogoselele. Deasupra fiecareia se pune cate o lingurita de frisca batuta.
Incearca si aceasta reteta video
Foto: Depositphotos.com