Iata o reteta deosebita, foarte simplu de preparat si delicioasa ca gust: Perisoare de vita cu sos de mere.
Ingrediente Perisoare de vita cu sos de mere
300g carne de vita
1 lingurita de gris
1 felie de paine uscata
1 ou
1 lingurita de patrunjel sare
Pentru sos: 4 mere mari, 1/2 l apa, 1 lingurita amidon, zahar
Mod de preparare Perisoare de vita cu sos de mere
Merele se decojesc si se taie felii apoi se fierb in apa cu zahar, apoi se paseaza. In 200ml apa de compot se pune la fiet amidonul dizolvat in 100ml apa rece. Se amesteca pana se ingroasa sosul, apo se pun si merele si se da in clocot.
Painea se inmoaie in apa, se stoarce si se da prin masina de tocat, impreuna cu carnea. Se amesteca apoi cu grisul, oul, verdeata si sare. Se fac perisoarle din aceasta compozitie.
Perisoarele se servesc impreuna cu sosul, se presara patrunjel.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de EstudioWebDoce de la Pixabay