Ultimele

Pilaf cu pipote si inimi de pui

Retetele tale » Pilaf cu pipote si inimi de pui
Pilaf cu pipote si inimi de pui

Iata o reteta interesanta de pilaf cu pipote si inimi de pui.

Ingrediente Pilaf cu pipote si inimi de pui

– 2 cani de orez;
– 1 kg de pipote amestecate cu inimi de pui;
– 4 cepe;
– 3 morcovi;
– 2 ardei;
– 4 cuburi de Maggi gust de Gaina;
– sare si piper dupa gust;
– patrunjel.

Mod de preparare Pilaf cu pipote si inimi de pui

Se spala pipotele si inimile, se pun la fiert in 4 litri de apa, se inlatura spuma apoi se adauga cuburile de Maggi si se lasa sa fiarba impreuna cu acestea.
In timp ce carnea fierbe, se spala legumele, se curata si apoi se taie ardeiul cubulete, morcovul se da pe razatoare si ceapa se toaca marunt. Se pregateste si patrunjelul, spalandu-se si tocandu-se marunt.
Se masoara 2 cani de orez, se curata de impuritati, se spala in 3-4 ape.
Cand pipotele si inimile au fiert, se scot din apa si se lasa sa se scurga putin, apoi se prajesc pipotele in ulei incins.
Se caleste ceapa, apoi se adauga si morcovul ras si ardeiul taiat cubulete. Cand s-au calit toate, se adauga orezul, amestecand timp de 5 minute cu o lingura de lemn, pentru a se cali si acesta si pentru a ramane bobul intreg. Apoi se adauga cate o cana de apa in care au fiert pipotele impreuna cu inimile (folosind aceeasi cana cu care s-a masurat orezul), pana se ajunge la 7 cani. Se adauga sare si piper dupa gust. Cand bobul de orez este aproape fiert, se adauga patrunjelul, pipotele si inimile de pui, se amesteca, apoi se acopera perfect cu un capac si cateva fete de masa, pentru ca orezul sa se umfle in continuare si sa absoarba toata zeama.

Se serveste cald, impreuna cu castraveti murati.

Incearca si aceasta reteta VIDEO

Va doresc “Pofta buna”!

Data articol: octombrie 26, 2022