Intotdeauna checul imi aduce aminte de copilarie. Iata o reteta delicioasa de Chec cu cacao.
Ingrediente Chec cu cacao
12 oua
2 cani zahar
2 cani jumate faina
10 linguri ulei
1 lingurita amoniac stins in 3 – 4 lingurite lapte
zahar vanilat si esente (eu folosesc lamaie)
2 linguri cacao
Mod de preparare Chec cu cacao
Se bat (cu mixerul sau manual ) ouale (mai intai albusurile apoi adaugati si galbenusurile) cu zaharul, se adauga uleiul si faina amestecata cu amoniacul si zaharul vanilat si esenta.
In tava unsa cu margarina si tapetata cu faina se toarna jumatate din cantitatea de aluat. Cantitatea ramasa se omogenizeaza cu cacao(nu prea multa compozitie ca se lasa) si se toarna peste aluatul din tava. Optional, se pot presara deasupra nuci, stafide sau rahat.
Pofta buna !
Timp coacere 1 ora jumatate
Imagine de Ingo Jorga de la Pixabay