Iata o delicioasa rulada cu mac.
Ingrediente Rulada cu mac
1 kg faina
100 g unt
100 g margarina topita
2 oua
50 g drojdie
450 ml lapte
1 lingurita rasa cu sare
100 g zahar
200 g mac macinat
Mod de preparare Rulada cu mac
Pui drojdia in 50 ml lapte caldut.
Pui 50 g de zahar in 150 ml lapte si lasi la fiert, la foc mic.
Adaugi apoi macul si 50 g unt.
Lasi sa fiarba circa 5 minute, amestecand sa nu se lipeasca apoi lasi la racit.
Pui faina intr-un castron si faci o gropita in mijloc.
Torni in gropita maiaua de drojdie, 250 ml lapte si sarea.
Framanti un aluat consistent, adaugand treptat restul de unt si de margarina topite si racite.
Cand aluatul nu se mai lipeste, acoperi si lasi la dospit sau crescut timp de 1/2 ora.
Tapetezi o tava cu hartie de copt.
Imparti aluatul in 4 parti, intinzi foi dreptunghiulare, peste care pui un strat de umplutura de mac.
Rulezi foile si le asezi in tava, una langa alta.
Apoi le ungi cu ou batut.
Introduci tava in cuptorul incins, la foc potrivit, circa 30-45 minute, pana capata o culoare frumoasa, aramie.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de pasja1000 de la Pixabay