Iata o reteta simpla si gustoasa: Tocanita de legume cu orez.
Ingrediente Tocanita de legume cu orez
garnitura de orez
– 2 cani de orez;
– 4 cani de apa;
– o lingura de ulei de floarea soarelui;
– sare dupa gust.
tocanita
– 4 linguri de sos de rosii (sau ketchup);
– 2 cepe mari;
– 2 lingurite de boia dulce;
– 4 lingurite sos de soia;
– o punga amestec de legume congelate;
– 2 linguri ulei;
– doua bucati potrivite de piept de pui la gratar;
– sare dupa gust.
Mod de preparare Tocanita de legume cu orez
garnitura
Se respecta raportul de 2 la 1: 1 cana de orez la 2 cani de apa. Se amesteca si se adauga sare dupa gust si putin ulei in vas. Se acopera cu un capac cratita si se lasa la foc mediu, pana cand toata apa este absorbita si orezul se leaga.
preparare tocanita
Se presara 2 lingurite de ulei intr-o tigaie, se tine la foc mediu si cand se incinge bine se adauga ceapa tocata mediu. Cand ceapa este aurie, se adauga cele 4 linguri de sos de rosii, boia, amestecul de legume si putina sare. Se amesteca incet. Se taie pieptul de pui cubulete si se adauga in tigaie, peste legume, impreuna cu sosul de soia. Se amesteca pentru omogenizare si se lasa apoi la foc mediu, aproximativ 3- 5 minute cu capacul pus.
Incearca si aceasta reteta video