Iata o prajitura deliciosasa, care va fi pe placul tuturor: Prajitura cu iaurt.
Ingrediente Prajitura cu iaurt
250 ml iaurt,
2 oua,
un pahar zahar,
0 ceasca ulei,
o jumatate lingurita de amoniac,
o jumatate de lamaie,
400 gr faina,
nuci tocate,
50 gr stafide,
zahar pudra
Mod de preparare Prajitura cu iaurt
Se pune iaurtul intr-un castron adanc si se bate cateva minute cu mixerul, apoi se pun albusurile pe rand, continuand operatia.
Separat, se freaca galbenusurile cu zaharul si uleiul adaugat putin cate putin.
Peste crema obtinuta, se pune faina cernuta, in ploaie.
Se amesteca bine si se omogenizeaza cele doua compozitii.
Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia in ea.
Apoi, se parfumeaza cu coaja rasa de lamaie.
Se adauga in compozitie stafidele si nucile.
Se coace la foc potrivit.
Urmareste si aceasta reteta video