Iata o reteta delicioasa de Pirosti cu carne de vita.
Ingrediente Pirosti cu carne de vita –coca:
– 3 oua;
– 1 pahar cu lapte;
– 40 g unt;
– un cub drojdie;
– un praf de sare;
– 1 lingurita zahar;
– faina.
Ingrediente umplutura:
– 250 g carne tocata (vita);
– 1 ceapa;
– 50 g unt;
– 2 linguri smantana;
– 1 ou;
– 200 g ulei
– sare, piper dupa gust;
Mod de preparare Pirosti cu carne de vita umplutura:
Se pune untul intr-o tigaie incinsa si se adauga ceapa mai intai. Dupa aceea se adauga uleiul si se pun: carnea tocata, oul, sarea, piperul. Se lasa sa se prajeasca putin, apoi se adauga smantana.
Mod de preparare coca:
Se amesteca drojdia faramitata cu zaharul topit in doua linguri de lapte si o lingura de faina si se lasa sa creasca. Apoi se adauga ouale, restul de lapte, untul topit, sare si faina pana se obtine un aluat potrivit de moale, care se lasa sa se “odihneasca” aproximativ 30 de minute. Apoi se intinde o foaie din care se taie cerculete cu paharul, se umple cu o cantitate potrivita de compozitie, si se adauga deasupra alt cerculet. Cele doua se lipesc pe margini prin apasare cu ajutorul unei furculite. Se lasa in ulei pana se rumenesc.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Pixabay.com