Ultimele

Gogosi asortate

Retetele tale » Gogosi asortate
Gogosi asortate

Daca nu tineti foarte mult la silueta, iata o reteta delicioasa: Gogosi asortate.

INGREDIENTE Gogosi asortate

– 500 ml lapte
– 1 borcan (mic) iaurt natural sau lapte batut
– 2 oua
– 1 cub drojdie proaspata
– 1/2 pachet unt
– un praf de sare
– faina cat cuprinde (eu am pus cam 1 kg si jumatate)
– coaja de lamaie

MOD DE PREPARARE Gogosi asortate

Se pune 1 kg faina intr-un castron mai mare. Se face o gropita in mijloc.
Laptele se incalzeste. Drojdia se desface in putin lapte caldut si se lasa deoparte.
Intr-un castron se bat ouale, se adauga iaurtul,untul topit,coaja de lamaie si se pune restul de lapte. Se adauga aceasta compozitie lichida in faina.
Se mesteca pana iese un aluat tare. Daca trebuie se mai adauga faina. Se lasa la crescut pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
Cand a crescut suficient se intinde din aluat cu sucitorul si se taie diferite forme. Se prajesc in ulei incins. Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.

Cuvinte cheie:
Data articol: septembrie 13, 2019