Ultimele

Pizza cu de toate

Retetele tale » Pizza cu de toate
Pizza cu de toate

Nu e familie in care sa nu se manance pizza. Noi va recomandam aceasta reteta delicioasa de pizza cu de toate.

 

Ingrediente Pizza cu de toate

Pentru blat:

– o cana faina;
– o lingurita drojdie;
– ½ ceasca apa;
– sare.

Pentru sos:

– 3 catei usturoi;
– 2 linguri ulei;
– 500 g rosii;
– piper;
– cimbru;
– sare;
– ½ lingurita otet;
– ½ lingurita zahar;
– ½ cana suc de rosii.

Pentru umplutura:

– 400 g salam;
– 300 g sunca presata;
– 250 g cascaval;
– 250 g masline rondele;
– 400 g ciuperci proaspete;
– 1 ardei;
– 2 rosii;
– 2 oua.

 

 

Mod de preparare Pizza cu de toate

Blatul:
Intr-un castron se pune faina. Separat, se pregateste maiaua astfel: apa calduta se amesteca cu sarea si cu drojdia. Apoi se toarna peste faina si se framanta bine. Se lasa sa creasca 30 de minute, dupa care se framanta din nou si apoi se intinde blatul pentru pizza.

Sosul:
Se oparesc rosiile 10 secunde, se decojesc, se dau prin blender apoi se strecoara de samanta.
Se incing intr-o tigaie 2 linguri de ulei. Usturoiul se curata, se taie marunt si se incinge putin in tigaie, dupa care se adauga sosul de rosii si sucul de rosii, se condimenteaza, se adauga si zaharul, dupa care se lasa 10 minute sa fiarba. Se adauga si otetul, se mai lasa 2 minute pe foc, apoi se opreste.
Se lasa sosul la racit, apoi se intinde pe blatul de pizza.

Umplutura:
Dupa ce se intinde blatul, se unge cu o pana cu sos. Se taie salamul si sunca presata cubulete, ardeiul fasii, rosiile si ciupercile feliute, apoi se intind toate pe blat. Se bat ouale si, cu o pana, se intind pe deasupra umpluturii. Se introduce in cuptor la o temperature de 180°C, timp de 20 de minute. Apoi se adauga cascaval ras si se mai lasa la cuptor inca 10 minute.

Se serveste calda.

Va doresc “Pofta buna”!

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: noiembrie 24, 2024