Iata o delicioasa reteta de Cosulet cu flori .
Ingrediente Cosulet cu flori
Blatul
4 oua
5 linguri de zahar
5 de faina (pline)
1 jumatate pachet de praf de copt
2 linguri ulei
1 esenta vanilie sau zahar vanilinat
Crema
1 ct compot ananas
1 ct compot piersici
2 plicuri gelatina
putin toping de fructe de padure pentru a colora crema roz
3 iaurturi (1 mare si 2 mici)
zeama de la ananas pentru inmuiat gelatina
300 g zahar
300 ml frisca
Mod de preparare Cosulet cu flori
1. Punem gelatina in zeama de compot sa se umfle Coacem baltul separam ouale ,batem albusul cu zahar pana se intareste,adaugam galbenusurile si uleiul apoi faina cernuta impreuna cu raful de copt .Coacem blatul cca 30 minute la foc potrivit. Incercam cu scobitoarea mijlocul sa fie bine copt
2. Taiem blatul in 2 sau 3 felii,in functie de grosimea lui.Tapetam tava in care l-am copt cu folie,punem partea mica jos,o parte sin crema,al doilea blat,restul de crema si acoperim cu ultimul blat
3. Dam la rece ptr cca 4 ore.
4. Punem tortul pe un platou si il decoram cu frisca divers colorata .
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com