Arata apetisant, iar gustul este pe masura: Tarta cu ton .
Ingrediente Tarta cu ton
200 ml lapte
75 g unt
350 g faina
1 ou
1 plic drojdie uscata
busuioc si rozmarin
sare pentru aluat
Umplutura
1 ceapa
sare
4 sau 5 rosii mici
1 dovlecel
1 ardei gras rosu
100 g cascaval felii
piper macinat, rozmarin si busuioc dupa gust
150g crema de branza
2 oua
1 cutie ton in ulei
Mod de preparare Tarta cu ton
Cernem faina impreuna cu drojdia intr-un castron,adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat potrivit de tare pe care il lasam la crescut.
Taiem ceapa in felii mai grosute si o saram.
Taiem dovlecelul, ardeiul si rosiile, dovlecelul jumatati de felii, rosiile jumatate sau sferturi iar ardeii julien .
Dam dovlecelul cu sare si apoi il uscam cu un servetel. Taiem si cascavalul felii .
Prajim in foarte putin ulei ceapa,ardeiul si apoi dovlecelul.
Le lasam deoparte si intindem aluatul. Il despartim in 4 prin 2 fasii de aluat impletit.
Amestecam 2 oua cu crema de branza si putin busuioc , punem peste aluat apoi asezaf in fiecare parte ,ton, ardei gras impreuna cu rosiile, feliutele de dovlecel si ceapa. Peste acestea punem cascavalul felii. Lasam putin sa se odihneasca si dam tava la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste frumos.
Incearca si aceasta reteta video
foto: depositphotos.com