Iata o reteta delicioasa de tort: Tort Foret Noire.
Ingrediente Tort Foret Noire
Blat: 6 oua, 12 linguri faina, 5 linguri lapte, 3 linguri ulei, 1 plic praf de copt, o cana zahar, esenta vanilie, 3 linguri cacao
Crema: 1 plic praf de crema de ciocolata si unul de crema caramel, frisca (frisca lichida batuta in momentul repararii tortului), visine (pot fi si din visinata sau dulceata), 500 ml lapte.
Mod de preparare Tort Foret Noire
Crema o preparati dupa instructiunile de pe plic.
Sirop: 2 linguri zahar se caramelizeaza, se adauga o cana apa si se tine pe foc pana se dizolva caramelul, 4 linguri zahar si esenta de vanilie
Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile frecate cu ulei pana devin ca o maioneza + praful de copt + cacao + lapte… iar la sfarsit se incorporeaza faina.
Se coace la foc moderat. Dupa ce s-a racorit se taie in 3 parti.
1. Prima foaie s e insiropeaza si se unge cu crema de ciocolata + o parte frisca si se presara visine.
2. Se pune a doua foaie de blat se insiropeaza si se unge cu crema caramel + frisca + visine.
3. Se pune ultima foaie, se insiropeaza si se orneaza cu frisca sau crema de ciocolata.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de analogicus de la Pixabay