Dragi mamici, astazi vreau sa va marturisesc un secret: nu sunt o bucatareasa desavarsita (nici pe departe!), insa am idei si initiative, iar de la sotul meu am invatat ca, daca pui putin suflet in ceea ce gatesti, n-are cum sa nu iasa bun! Asadar, ieri m-am hotarat sa fac un desert din smochine, fructe de sezon gustoase si pline de substante nutritive. In timp ce le curatam de coaja, mi-au venit si ideile: ce sa mai adaug, cum sa procedez! Rezultatul? DELICIOS! Va garantez! Poate a fost doar noroc, insa eu prefer sac red ca a fost “inspiratie de mamica dornica sa faca un super-desert pentru bebelusul ei”! 🙂
PS: Sa nu credeti ca tati a putut rezista tentatiei, a mancat cu fetita, pana s-a golit castronelul!
Va invit si pe voi sa incercati aceasta reteta , sunt sigura ca o sa va placa! Nu este prea elaborata, insa este un desert sanatos si foarte, foarte gustos!
Ingrediente (pentru o portie)
– 1 para;
– 8 smochine coapte, proaspete:
– 1 pliculet zahat vanilat;
– o lingurita esenta de migdale;
– 2 lingurite miere;
– 10 nuci proaspete.
Mod de preparare:
Se curata smochinele de coaja si se taie in doua. Para se spala, se curata de coaja, se taie in patru si se inlatura cotorul, apoi se taie cuburi. Se pun la fiert cu 2 cani de apa si se adauga zaharul vanilat si esenta de migdale.
Se sparg 5 nuci, se inlatura coaja si pielita amaruie si se adauga peste fructe.
Se lasa sa fiarba 10-15 minute, apoi se strecoara de zeama, se paseaza fructele si nucile, se adauga mierea si se amesteca bine, pana devine o pasta omogena.
Se mai curata inca 5 nuci, se taie bucatele si se adauga peste piure, dupa ce acesta s-a racit.
Se serveste rece, cu multa pofta!