Va recomandam o reteta simpla de Ciorba de perisoare.
Ingrediente Ciorba de perisoare
carne tocata din piept de pui – 500g, morcov – 3buc de marime medie, ceapa – 1buc, ardei rosu – 1/2,ardei verde – 1/2, patrunjel, bulion – 2lg, orez – 2canite, rosie-1buc, 1 ou, leustean, sare, bors dupa gust.
Mod de preparare Ciorba de perisoare
Se curata ceapa, se toaca si se pune la calit intr-un vas mare pentru de ciorba. Peste ea se adauga morcovul ras, rosia taiata cubulete. Cand s-au calit de umple oala cu apa si se adauga morcovul taiat cubulete si ardeii.
Intre timp, pana fierb legumele se fac perisoarele. Peste carnea tocata se adauga o canita de orez, patrunjel taiat marunt si un ou, sare si se amesteca bine, bine. Cand zeama de legume incepe sa dea in clocot , se reduce focul si se adauga rand pe rand perisoarele. Se lasa la fiert ciorbita timp de 1 ora, dupa care se pun patrunjelul, leusteanul, restul de orez si se potriveste de sare. Spre final se adauga bulion si bors dupa gust.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Pixabay.com