Iata o reteta delicioasa, atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici: Ciorbita de rosii.
Ingrediente Ciorbita de rosii
ceapa (2 buc),
morcovi (1buc),
ardei gras (1 buc),
rosii (3 buc),
cartofi (3 buc),
fidea,
putin ulei,
piper,
condimente,
verdeata,
1 ou.
Mod de preparare Ciorbita de rosii
Se spala legumele si se curata. Se calesc in putin ulei morcovul si ceapa, apoi se adauga putina apa. Rosiile de decojesc, daca sunt foarte bine coapte se pot decoji cu cutitul, daca nu, se introduc in apa fierbinte si imediat se vor curata. Se dau pe razatoare si se pun in ciorba, dupa care se completeaza cu apa. Se lasa sa fiarba, apoi se pune ardeiul gras tocat marunt si cartofii cubulete. Se fierb aproximativ 45 minute, se adauga condimentele. Dupa ce considerati ca legumele sunt fierte suficient, se adauga fidea, apoi se bate oul. La sfarsit se pune patrunjel sau leustean pentru un gust mai intens. Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video