Pentru zilele de post puteti incerca niste Chiftelute cu soia. Iata cum se prepara.
Ingrediente Chiftelute cu soia
200 g soia granule,
400 ml apa,
2 morcovi,
2 cepe,
4 catei cu usturoi,
2 linguri cu otet,
2 linguri cu faina,
o legatura de patrunjel,
ulei,
cimbru,
sare,
piper.
Mod de preparare Chiftelute cu soia
Inmoaie soia in apa fierbinte cu sare, timp de 30 de minute, dupa care las-o sa se scurga bine. Intre timp, fierbe morcovii intregi in apa cu sare. Intr-un castron, amesteca soia scursa cu morcovii fierti si taiati marunt, ceapa tocata si usturoiul zdrobit.
Condimenteaza cu sare, piper si cimbru. La final, adauga otetul, dupa gust si verdeata tocata fin. Din compozitia astfel obtinuta modeleaza, cu mainile umede, chiftelele.
Trece-le usor prin faina, dupa care rumeneste-le pe ambele parti in ulei incins. Serveste-le reci cu cartofi prajiti
Incearca si aceasta reteta video