Va recomandam o reteta savuroasa: bors de legume cu perisoare de pui.
Ingrediente Bors de legume cu perisoare de pui
Perisoare:
un piept de pui,
o ceapa,
un morcov,
o lg orez,
un ou,
patrunjel verde,
sare
Zeama:
o ceapa,
un morcov,
un ardei gras rosu,
o buc pastarnac,
o buc telina,
o mana de fasole verde,
100 gr mazare verde,
2-3 rosii,
2 lg orez,
1 ou,
3 lg smantana groasa,
patrunjel,
marar,
leustean,
500 ml bors de putina,
sare
Mod de preparare Bors de legume cu perisoare de pui
Pieptul de pui se toaca impreuna cu ceapa se adauga morcovul ras fin ,patrunjelul tocat,oul si orezul.Se condimenteaza cu sare si se fac perisoare mici.
Intre timp punem la fiert in apa rece osul de la pieptul de pui ,dupa ce a dat in cateva clocote adaugam ceapa tocata ,morcovul,telina si pastarnacul taiate cubulete mici si mai fierbem cam 20 min .Adaugam rosiile si ardeiul gras deasemeni si ele taiate cubulete,mazarea si fasolea pastai,patrunjelul tocat,mararul si o parte din leustean.Pottrivim gustul cu sare si punem borsul care in prealabil a fost incalzit.Dam intr-un clocot dupa care adaugam perisoarele si orezul Fierbem la foc foarte mic pana ce perisoarele urca la suprafata(semn ca sunt fierte).Dregem borsul cu un ou batut cu smantana Se serveste presarat cu leustean proaspat.
Pofta buna!!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com