Iata o reteta delicioasa de Ciorbita de perisoare.
Ingrediente Ciorbita de perisoare
Perisoare
700 g carne tocata,1 ceapa, 1 ou, 1 felie paine, 1 legatura de marar, piper, sare.
Ciorba
4 l apa, 1 l bors, 2 morcovi,1/2 telina, suc de rosii/ pasta de tomate, 2 cartofi, sare, piper, leustean.
Modul de preparare Ciorbita de perisoare
Se pune apa la fiert cu ceapa, morcovul, cartoful taiat cubulete si telina, taiate marunt. Intre timp se prepara perisoarele: carnea tocata se framanta cu felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine, o ceapa taiata marunt, oul, sare si piper, verdeata (mararul) tocata marunt. Se fac perisoare mici si se pun la fiert in ciorba. Dupa 20 -30 minute, se adauga sucul de rosii/pasta de tomate si borsul. Se lasa sa mai fiarba 2-3 clocote, se gusta de sare. Se drege cu oul batut si se adauga leustean tocat marunt.
Incearca si aceasta reteta video