Ultimele

Ciorba radauteana

Retetele tale » Ciorba radauteana
Ciorba radauteana - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - soup-264284_1920

Iata o reteta delicioasa si usor de preparat: Ciorba radauteana.

Ingrediente Ciorba radauteana

1-2 bucati piept pui,
2 morcovi,
1-2 ceapa,
1 radacina de patrunjel,
1 telina mica,
200 g smantana,
2 oua,
3-4 catei usturoi,
1 legatura patrunjel,
sare,
otet sau lamaie pentru acrit,

 

Mod de preparare Ciorba radauteana

Pieptul de pui se pune intreg, la fiert in apa. Se ia spuma, iar cand nu se mai produce spuma se adauga legumele curatate si taiate in bucatele mari.

Se lasa la fiert pana se inmoaie, apoi se scoate puiul din zeama in  care a  fiert, se taie fasii subtiri si se pune in zeama ramasa iar legumele se paseaza si se adauga si ele in oala.

Se mai lasa 5 minute, pana dau in primul clocot. Ouale se bat bine cu smantana, se adauga un polonic cu supa. Se adauga apoi in oala si se amesteca bine.

Usturoiul se piseaza si se adauga in oala. Se adauga sare si otet dupa gust (otet se mai poate adauga in momentul servirii, in farfurie). Oala se ia de pe foc si se adauga patrunjelul tocat fin.

Incearca si aceasta reteta video

Imagine de JoyfulRose de la Pixabay

Data articol: septembrie 2, 2022