Iata un desert usor de preparat: Turta cu cacao.
Ingrediente Turta cu cacao
6 oua, 200 g zahar, 200 g unt, 50 g cacao, 150 g faina, 100 g nuci, 30 ml rom, o lingurita praf de copt, un plic de zahar vanilat.
Mod de preparare Turta cu cacao
Se pregateste o tava mare de cca. 40 cm, unsa cu margarina solida tapetata cu faina. Albusurile se bat spuma se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si romul se bate in continuare pana cand se intareste din nou. Se pun apoi galbenusurile si untul topit se amesteca prin rasturnare de 4-5 ori, se adauga faina, cacaoa, praful de copt.
Se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele. Compozitia se desarta in tava si se niveleaza de-a lungul tavii. Tava se introduce in cuptor si se lasa 30 min., prajitura se lasa sa se raceasca dupa care se taie in diferite forme.