Iata o reteta foarte aspectuoasa, dar si gustoasa: Cosulete festive cu carne si legume
Ingrediente Cosulete festive cu carne si legume
(ptr.cca.12 buc)
500 g carne tocata amestec (porc+vita), 2-3 cepe rosii de apa, 1-2 ardei grasi rosii (sau unul rosu,unul verde), un morcov, telina, pastarnac, 300 g ciuperci proaspete, cateva fire de patrunjel si marar verde, sare, piper, 50 ml ulei de masline,1/2 pachet de foi de placinta decor; cascaval, felii de salam uscat
Mod de preparare Cosulete festive cu carne si legume
1.Carnea tocata se prajeste in jumatate din cantitatea de ulei de masline,pana scade tot sucul,apoi se sareaza si se pipereaza dupa gust Separat se caleste si ceapa taiata julien,cu ardeiul taiat feliute subtiri,se adauga si morcovul,pastarnacul si telina date prin razatoarea mica si la urma adaugam ciupercile curatate de pielita,spalate si taiate felii subtiri. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa la foc mic sa se caleasxca ain voie,pana scade tot sucul lasat. Se ia capacul si se lasa sa se caleasca bine,se sareaza si se pipereaza ,dupa gust.Se opreste focul si se amesteca cu carnea tocata calita,cu verdeata taiata marunt. Se amesteca totul si se lasa sa se racoreasca.
2.Foile de placinta se taie in patrate cu latura de aprox.15 cm care se repartizeaza,asezate cu colturile decalate,sa formeze o margine dantelata,in 2 forme de briose cu cate 6 gauri.Daca amestecul de carne este sarac in grasime ,se mai ung foile de placinta cu un strop de ulei(eu nu le-am mai uns!).In cosuletele formate din foile de placinta ,se pun cate doua linguri din amestecul de carne si legume. Se decoreaza fiecare cosulet cu o bucatica de cascaval feliuta sau dat prin razatoare si felii subtiri de salam uscat ,facute ca niste evantaie.Se dau la cuptor preincalzit,cca, 10-15 minute.Sunt niste aperitive delicioase ,de un mare efect vizual.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video