Va propunem cateva retete de prajituri delicioase si usor de preparat, pline de culoarea fructelor!
Ingrediente Cosulete dulci
200 g biscuiti fragezi (eu am folosit Petit Beurre), 200 g crema de ciocolata,150 g margarina Unirea, o cutiuta de branza de vaci proaspata, 2-3 linguri frisca, 100 g zahar pudra vanilat, un plic de gelatina, o felie de pepene galben, 5-6 capsune mari, 2-3 kiwi, cateva jumatati de miez de nuca, prajit putin
Mod de preparare Cosulete dulci
Se dau biscuitii la robot sau se maruntesc cu sucitorul. Ciocolata se topeste si se amesteca cu margarina, apoi se toarna peste biscuitii pisati si se amesteca bine pana se omogenizeaza, apoi aceasta pasta o aranjam in castronele captusite cu folie de celofan, formand peretii cosuletelor cu ajutorul unei linguri, se asaza unul langa altul, miezul de nuca, pe marginea peretelui, viitorului cosulet, apoi se dau la congelator cateva minute(20-25) sa se intareasca.
Intre timp pregatim umplutura, mixand frisca cu branza de vaci si zaharul pudra vanilat, apoi se adauga gelatina topita la bain marin si turnata in fir subtire. Se curata cateva fructe, se taie cubulete, apoi se incorporeaza in crema de branza.
Se scot cosuletele din castronele, se trag foliile de celofan cu grija apoi se umplu cu crema de branza cu fructe, se orneaza cu feliute de capsune, kiwi si pepene galben si se dau cca o ora la frigider sa se inchege bine. Se servesc reci, decorate cu frisca.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Photo by Anna Tarazevich from Pexels