O reteta care ne place foarte mult. O servim drept garnitura cam la orice fel de mancare: Salata de varza rosie.
Ingrediente Salata de varza rosie
1 varza rosie mica
1 varza alba mica
4 morcovi mari
1 conopida mica
1 litru ulei
700 ml otet
sare
foi de dafin
piper
Mod de preparare Salata de varza rosie
Varza, atat cea rosie cat si cea alba, o curatam de foile de deasupra care nu sunt bune, o spalam bine si o tocam marunt. O punem intr-un castron mare cu sare dupa gust. O acoperim si o lasam cam 1 ora sa lase zeama. Intre timp pregatim restul legumelor. Morcovul il curatam, il spalam si il taiem rondele, iar conopida o curatam o spalam si o rupem buchetele mici.
Varza o stoarcem cu mana pt a o scurge de zeama, o punem apoi in alt castron mare, o amestecam cu morcovul, conopida, cateva boabe de piper si cateva foi de dafin. Deasupra turnam amestecul de otet fierbinte. Acesta il preparam astfel: punem intr-o oala la fiert 1 litru apa cu 700 ml otet, cand da in clocot il punem peste legume. Amestecam. Salata poate fi pastrata in frigider sau pusa in borcane si data la rece. Serviti cu placere drept garnitura!
Incearca si aceasta reteta video