Iata un aperitiv foarte usor de preparat. Este sanatos si poate fi alegerea ideala pentru mesele festive si nu numai: Aperitiv cu somon si crema de branza.
Ingrediente Aperitiv cu somon si crema de branza
Pentru crema de branza
200 gr smantana
200 gr branza mascarpone
300 gr iaurt , mai gras
2 fire de ceapa verde
O legatura de marar
boia dulce, sare, piper
200 gr somon afumat
10 felii de paine prajita
coaja de la o lamaie
Mod de preparare Aperitiv cu somon si crema de branza
Pregatim crema de branza mai intai. Se amesteca smantana cu iaurtul si branza mascarpone intr-un vas pana se omogenizeaza bine, apoi se pune compozitia intr-un tifon, se leaga cu o ata si se lasa la scurs pana a doua zi. A doua zi, se desface tifonul iar crema obtinuta se amesteca cu mararul, ceapa verde tocata foarte fin, coaja de lamaie, boiaua si condimentam cu sare si piper.
Se iau feliile de paine prajita si se asaza crema de branza. Se taie feliile de somon in bucati de 6-7 cm lungime si se ruleaza frumos intepandu-le cu o crenguta de rozmarin.
Se servesc imediat sau se pastreaza in frigider cateva ore. Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video