Sanatoasa si savuroasa, cum numai la mama ai mancat: Ciorbita de vacuta.
Ingrediente Ciorbita de vacuta
700 g piept de vita fara os, 2 cepe, 2 morcovi, 1 telina, 1 pastarnac, 1 ardei rosu, 1 ardei galben, 4 cartofi, 1/2 cutie de rosii decojite, sare, 1 legatura patrunjel proaspat, 2 oua pentru dres ciorbita, 700 ml bors.
Mod de preparare Ciorbita de vacuta
Carnea bine spalata si portionata in bucatele mici se pune la fiert in apa cu sare. O lasam sa dea un clocot si dam spuma la o parte. Ceapa, morcovul, telina, pastarnacul si ardeii le taiem si le punem la fiert peste carnita. Abia cand au fiert foarte bine adaugam cartofii taiati in cubulete mici. Lasam sa dea un alt clocot si adaugam rosiile decojite.
Dupa aceea vor mai fierbe toate pentru inca 10 minute.
Fierbem borsul inainte de a acrii ciorbita si la final il punem in oala. Lasam cateva minute sa fiarba, degem ciorita cu ouale batute si apoi stingem aragajul.
Verdeata proaspata ,bine spalata se toata marunt si se adauga in ciorbita.
Cine prefera poate adauga in farfurie o lingura de smantana.
Foarte buna si gustoasa!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Pixabay.com