Cand ti-e pofta de ceva bun, incearca niste Gogosi pudrate cu zahar. Reteta o gasesti mai jos.
Ingrediente Gogosi pudrate cu zahar
600 g faina
30 g drojdie
200ml lapte cald
80 g zahar
3 oua
30 ml ulei, sare
vanilie 1 pliculet
coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare Gogosi pudrate cu zahar
Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia iar jumatate cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, uleiul si coaja de lamaie. Acestea din urma se pun pe foc si se incalzesc putin amestecand cu telul. Se amesteca apoi cu drojdia. Se adauga treptat faina,se framanta bine,cu putin ulei caldut. Se lasa la dospit 40 de minute. Se imparte coca in 2, apoi treceti la facut gogoselele in forma pe care o doriti, se coc in ulei incins.
Sunt gustoase si pufoase . Pot fi servite cu dulceata (fara a fi pudrate cu zahar)
Pofta buna!
Sunt gustoase si pufoase . Pot fi servite cu dulceata (fara a fi pudrate cu zahar)
Pofta buna!